Friday, August 21, 2009

Lirik lagu saje2 cnp..

Cahaya terang menembusi
Bagai sebuah kisah misteri
Kau mungkin asing
Kau mungkin
Pernah ku kenal sebelum ini

Resah gelisah dibuatnya
Bagai sebuah cereka cinta
Haru biru
Kelam jiwaku
Semakin kacau

Siang malam termimpi mimpi
Pagi petang tercari cari
Tiap saat ternanti nanti
Kau masih tiada disisi

Apakah ini satu mimpi
Terasa bagai sebuah delusi
Ilusi mata
Maian jiwaku
Semakin kacau

Haru biru
Kelam jiwaku
Semakin kacau

Monday, August 17, 2009

Tuesday, August 11, 2009

MUSC Drag Cyberjaya 9/8/09

Salam..

Last Sunday aku menyertai sekali lagi event anjuran MUSC untuk tgk kereta aku ni jauh kena tinggal ke x..hehe..Alhamdulillah xde la jauh sangat kena tinggal. Sebenarnye x jangka pon akan masuk sebab dlm benak ni rasa nak save duit n sebab xdek tayar semi slick..tetiba lepas bangun tido terpegi la ke workshop. Epit pomen aku tanye masok x?aku ckp la x masok xde tayar..die terus bagi 2biji tayar..nak xnak kena masok la camtu kan.. dpat merasa 2 round jer..1st round lawan wira kuning evo high cam..so aku melawan keta 2Liter..syok bile 1.8L berjaya meninggalkan 2L. 2nd round lak vs gsr MAB yg terkenal kuatnye..macam biasa la kalah tp 1st n 2nd gear side by side..kire ok la tu aku rasa..hehehe. Ape pun aku rasa puas menghabiskan rm150.00 mlm tu...sekurangnye aku x cite meletup2 keta hebat ke apa ke tp xde rekod atas trek...

len kali cuba lagi..practise n upgrade..sedikit video dari aku..


video



video

Thursday, August 6, 2009

Hari Fever...

Hari2 yg menyakitkan sepanjang minggu lalu...aku leh kena demam lak..huh x best langsung.bila dah kena demam,flu,batuk,badan lemau ape pun xleh wat.aku ingat kenan H1n1, tp Alhamdulillah xde virus infected kat body yg kurus kering ni. Yang best nye plak aku xder amik MC langsung sepanjang aku sakit tuh..aku pon pelik sebab klu x sakit nak je MC sampai buat2 sakit, tapi bila da sakit xmo la cuti apsal ah?maybe klu sakit x best kot MC ..nak bejalan ke mana je pun klu dah sakit..terlantar sakit je lah.Bulan ni memang musim demam, time aku pegi klinik ramai plak yg dtg check n berjumpa doctor..dekat 15org demam saje,ade gak yg kena kuarantin..so bila dah musim penyakit jaga2 lah kesihatan diri jgn sampai hilang nyawa sendiri or orang lain. Aku terdengar dlm radio tempatan seorang pemanggil yg kena kuarantin sebab suspect H1N1,ada hati lagi tu nak kuar tgk movie G.I Joe...ceh x pikir org keliling ke apa..mm ape2 lah dah besar pandai2 lar pikir kan..perot dah tahan ni..mau ke toilet..chow..

Tuesday, July 21, 2009

MUSC DRAG CHALLENGE Cyberjaya 19/7/2009

Today nak cerita drag race halal pertama yg aku join in my life...

Interesting,rasa mencabar n lutut rasa vibrate..well aku x sempat pun nak tune keta untuk drag race ari tu..dek sebab ujan x sempat nak test keta n petang hari drag day baru dapat cari tayar semi slick. Pukul 6.30pm aku sampai sana n trus register dapat no 197. nak kena tunggu 9pm baru kategori yg aku masuk ni "turbo open 2wd" berlangsung.tp hampeh betul kategori k-kar yg start pukul 9pm..aku n fren dah bayangkan dah kategori tebo 2wd ni musti2 start kul 12midnight sebab pe kategori n/a,vtec lom start lg. kelewatan ni berpunca dr organizez musc pergi tarik acara sprint test moto satu hari dgn kereta...hampeh..korang nak tau pukul bape kategori yg aku masuk ni start?pukul 3am!!!kesian la kat peserta n penonton yg kerja pagi tu..bengkak2 mata agaknye tahan ngantuk..kategori turbo sebagai penutup abis kul 5.30am!!bilal masjid dah siap2 nak g masjid azan Subuh tu....tp 1st timer cam aku ni, keta x kuat dapt bertahan sampai 2nd or 3rd round je klu x silap aku..
yg memula tu keta aku belepas dgn marvelous nye...xde mistake..go to nest round mata dah mula rabak,tumpuan lost,temenung time launching,keta lawan dah kat depan aku dah kelam kabut.haih..silap betul..kecewa bila dah kalah ni kan?tp adat lah dlm game..tp ape2 pun time kasi atas support n sokongan kawan2 gsrforum.net,pomen2 aku atas bantuan n sokongan moral dieorg berikan...

next time aku cuba lg...


Aku(baju kaler itam) & Massive




Wednesday, July 15, 2009

Kereta oh Kereta

Salam...

2-3hari aku pening kepala..nak jual ke x keta aku tu..dah ade yg mau..tetiba rasa syg..klu jual mau dapat pakai keta best skit enam silinder sebaris..hehheh.hati gundah gulana..beli keta lain for sure kena mula start from beginning of modification...belanja besar tu..ye lah xkan nak tgk keta terbiar dara je kan..huhuhu..satria aku tuh aku dah labur byk..tu syg giler nak lepas kan..kire kepala buntu la ni...so camne nak wat...eeee..x bley pikir...

Friday, July 3, 2009

Boring and nothing to do...

Today is friday...hv a bz day today...work,work and work...after work what can i do?nothing..arrghh so tension no entertainment for me...day n night sit infront PC, play with my gadjet Mr.iPhone 3g 16gb..hurraayy i have it after korek tabung..hehhe. N0kia N80..buhbye..
haiz..so boring nothing to do..tonite dont have TT with my gsrforum.net gang. Maybe i have to sit infront my lappy n open my YM, enter the chatroom, pm one by one and no one reply!!lagi la bosan...lalalala..till now thinking what to do..hmm need to think..k, see u all next time..

...huh?who read my blog?no one lar...hahahahha...se myself again nex time..daaa

Saturday, June 20, 2009

Nothing...

...

APE YG AKU TULIS NIH????

Tuesday, June 2, 2009

Bosan..

Seperti tajuk di atas...den bosan or in english damn bored..aik lebey kurang yer loghat negeri sembilan dgn english languge ni..office aku bikin Karnival Mega Jualan yg x brape mega kat Paroi, Seremban on 29-31 Mei '09. My duty just taking a picture with Nikon D60...snap2..busan giler amik gambar event cam2..dibwh tengahari terik..boxer pun hampir basah dek peluh...dgn pihak pengurasan x sediakan air mineral sebotol pun...buat aku lemah nak bekerja..hahhaa..so bila naik office aku hantam claim cukup2...klu die potong claim aku..mmg aku campak kamera suruh die amik sendirik. This week i will have trip to Kelantan..rombongan wedding..jd pengapit la plak..i hope nothing bad happen when trip Kelantan bcoz naek bas woo...aiyoyoyo...my fren(pengantin lelaki) yg sewa bas tu..aku akan pastikan tayar bas tu x botak n driver tu pun x botak dgn moral..biar lambat asal selamat..rite?chewaahh aku drive sendiri kaki x skolah punye...kekekke...mmm ok la wa nak sambung keje..td bosan wat keje ni..jap lg bosan balik xtau ape la nak wat...hahahah..chow!

Thursday, May 28, 2009

Carilah Rusukmu Yang Hilang

Jangankan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walaupun sudah ada segala-galanya. Apa lagi yang tidak ada di syurga, namun Nabi Adam a.s tetap rindukan Siti Hawa. Kepada wanitalah lelaki memanggil ibu, isteri atau puteri. Dijadikan mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki. Tetapi kalau lelaki sendiri yang tak lurus, tak mungkin mampu nak meluruskan mereka. Tak logik kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus.Luruskanlah wanita dengan cara yang ditunjuk Allah, kerana mereka dicipta sebegitu rupa oleh Allah. Didiklah mereka dengan panduan dari-Nya. Jangan cuba jinakkan mereka dengan harta, nanti mereka semakin liar. Jangan hiburkan mereka dengan kecantikan, nanti mereka semakin menderita. Yang sementara itu tidak akan menyelesaikan masalah. Kenalkan mereka kepada zat Allah yang kekal, disitulah suisnya.Akal setipis rambutnya, tebalkan dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkan dengan iman. Perasaan selembut sutera, hiasilah dengan akhlak. Suburkanlah kerana dari situlah nanti mereka akan nampak nilaian dan keadilan Tuhan. Akan terhibur dan bahagialah hati mereka, walaupun tidak jadi ratu cantik dunia, presiden ataupun perdana menteri negara atau 'women gladiator'. Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan. Itu bukan diskriminasi Tuhan. Sebaliknya disitulah kasih sayang Tuhan, kerana rahim wanita yang lembut itulah yang mengandungkan lelaki-lelaki waja : negarawan, karyawan, jutawan dan "wan-wan" yang lain. Tidak akan lahir 'superman' tanpa 'superwoman'.Wanita yang lupa hakikat kejadiannya, pasti tidak terhibur dan tidak menghiburkan. Tanpa ilmu, iman dan akhlak, mereka bukan sahaja tidak boleh diluruskan, bahkan mereka pula membengkokkan. Lebih ramai lelaki yang dirosakkan oleh perempuan daripada perempuan yang dirosakkan oleh lelaki. Sebodoh-bodoh perempuan pun boleh menundukkan sepandai-pandai lelaki. Itulah akibatnya apabila wanita tidak kenal Tuhan. Mereka tidak akan kenal diri mereka sendiri, apalagi mengenal lelaki. Kini bukan saja ramai boss telah kehilangan 'secretary', bahkan anak pun akan kehilangan ibu, suami kehilangan isteri dan bapa akan kehilangan puteri. Bila wanita derhaka dunia lelaki akan huru-hara . Bila tulang rusuk patah, maka rosaklah jantung, hati dan limpa. Para lelaki pula jangan hanya mengharap ketaatan tetapi binalah kepimpinan. Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Allah pimpinlah diri sendiri dahulu kepada-Nya. Jinakkan diri dengan Allah, nescaya akan jinaklah segala-galanya dibawah pimpinan kita. Jangan mengharap isteri seperti Siti Fatimah, kalau peribadi belum lagi seperti Sayidina Ali.

p/s:aku pun x jumpa tulang rusuk aku ni..mana haaa???

Wednesday, April 15, 2009

Me & My Machine


Hi all...setelah sekian lama bz duduk dlm bilik bos,bilik meeting hari ni berkesempatan lah aku nak menaip...jap..upload picture kat photobucket.com..









okeh continue balik..jumaat lepas aku g tune & dyno my car @ millenium sunway setalah berjaya melarikan diri dari office after solat Jumaat..punye la spoil masa nak tune tu..satu wire lupa nak pasang antara e-manage dgn ecu..ape tu emanage?Greddy e-manage ialah satu device yg di panggil piggyback yg digunakan tune airflow & fuel & ignition utk memberi prestasi,safety,juga membantu meningkatkan hp keta...bebalik lak kat sunway...pasang2 e-manage tu enjin x running well..hampeh si jojo(tuner) asik ckp "bai betul ke u wiring tu"..padahal aku ikut skema buku..seb baik la ade tuner freelance kat situ name die din..sementara si jojo bersiar2 ke mana ntah die tgh setup kat laptop jojo x ubah...cipet tul..aku dah bepeluh check wiring..tq kat brader tu..akhirnye tune punye tune..atas machine dynodynamic dpt la result keta aku..275.5whp...ade peningkatan b4 this 261.7whp..tp aku sedikit kecewa la aku target paling kurang pun 300whp..tapi disebab kan boost drop kerana spring wastegate x cukup kuat...dpt je la 275.5whp@1bar..ku keciwa...wakakkaka



bwh ni spec keta aku:

Proton Satria 1999

Engine Spec:

4G93 T 1.8L
port&polish
arospeed adj. cam pulley
metal gasket 1.5mm
evo 510cc injector
Arospeed adj. fuel regulator
Walbro 255lph fuelpump
Piston supercharge 81.5mm
king main&conrod bearing
gearbox evo1
triniti clutch plate+exedy racing clutch cover
stainless stell banana
Garret A/R50
Tial wastegate 38mm
Blitz trumpet bov
HKS open pod air filter
stainless steel piping intercooler
vr4rs intercooler
2.5" stainless stell exhaust pipe
2.5" cap ayam muffler

Management:
E-manage blue piggyback

Interior:

Work 14" steering
Arospeed steering quick release
SSCUS bucket seat
Apexi EL2 boost meter
Apexi RSM Black

Exterior:

GTI+R3 bodykit(fiber)

Wheel/suspension/brake:

16" sportrim made in japan
2 piece Falken Ziex RE522 205/50/16
2 piece Yokohama A-Drive R1 205/50/16
Hotbit Adj. Absorber
front twin port vr4 diskbrake







Friday, April 3, 2009

Hmmm...

Siang malam termimpi-mimpi,
Pagi petang tercari-cari,
Tiap saat ternanti-nanti, kau masih tiada disisi....

xde keje la ni...

Thursday, April 2, 2009

Keje oh keje..

Bosan aku seminggu dua ni buat keje yg bukan dlm skop keje yg sepatutnye. Mementang aku ni digelar "computer expert" kat office abis die ingat ape je pasal komputer termasuk la powerpoint aku terer wat(mmg aku tere pun..wakakaka:))..).tp keje collect data n masuk ke dlm powerpoint xkan den nak kena wat gak kan..patut keje dieorg sendiri yg nak present..apa la malangnye nasib ingat kat keje kat state dpt duk sedap2...nyesal gak moved from hq dulu..kat hq betul buat keje ikut spec diberi...apa nak wat kan dapat lak bos dah tua dan x pandai pakai pc..hok nak baco paper kat intenet pandai la..ah patut ke aku tensen..x payah tensen..sebelum die panggil aku sok akan aku lari ke workshop usik2 skit keta aku ape yg patut..wakakakka...

k la aku nak g kencing malam..sayonara...

Monday, March 30, 2009

Dari Seremban ke Ipoh..

I'm back..

Fuhh..penat..gile betul duk dlm keta sehari, patah pinggang. 29 march '09, 4.30am aku memulakan trip running enjin keta ke Ipoh. Sepatutnye g 2biji keta,keta aku satu,keta pomen aku satu.tp pomen aku pon x yakin nak drive keta die yg baru lepas overhaul tu dek bunyik cam guruh enjin die tu....so 4 org satu keta la jadinye.

Aku drive dari Seremban ke RnR Tapah(sampai situ 6.30am) dgn diri x tido2,fuhh nasib la mata terang...lepas tu pomen aku take over drive..dgn mata yg mengantuk tp xleh tido aku layan berborak dgn pomen aku. Lepas RnR Tapah kuar ke exit tol Kapar klu x silap aku la..dr situ kiteorg g la pusing Negeri Perak, lalu kat Lumut,Parit, Bota,Teluk Batik, Manjung, n ada beberapa tempat yg aku x ingat namenye dan sampai kat ipoh.masa dr manjung ke ipoh tu sedap tgk 2org pomen aku betekak pasal jalan nak ke Bandaraya Ipoh..hahaha..kelakar die org tu bile perangai dah x betul..

Dah petang aku ajak balik ke seremban..ingat nak naik Cameron Highland,tp tgk cuaca cam nak ujan x jadi la mendaki..masa dah kuar dr ipoh tu mak datuk payah nak cari signboard KL..ada jumpa satu je pastu tergantung sampai simpang x tau nak masuk kiri ke kanan..tu yg aku x ske dpn pihak majlis perbandaran n jkr ni..x peka ke x nampak..hampeh!!! kiteorg sampai keluar Tol ke Penang/Kuala Kangsar. akhir nye telajak la sampai kuala kangsar...kono lah den pusing balik..balik baru la jumpa jln ke KL..tapi time balik hujan lebat gile...slow n jem jadi nye highway tu..pukul 10 sampai sabak bernam rehat jap kat RnR situ..pas tu terus g Shah Alam lak Epint(pomen aku) g jumpa kekasih hati plak..huhuuh...lepak minum lg..adeh sepanjang perjalanan mana je tempat berhanti RnR ke,stesyen minyak ke,mesti makan minum n kencing...

So akhirnye sampai la kat seremban balik dlm 1.30am..setelah aku menghantar dieorg ni balik umah memasing...aku trus drive balik umah..mmg sedap gile dpt mandi n baring atas katil..akhirnye aku tido sampai kul 8am..halamak lambat aku g keje ari ni..hehhee..xpe...layan kan...

Friday, March 27, 2009

Hari ini punye cerita...

Hari-hari pun bosan..
jap lagi nak g Putrajaya TT dgn geng gsrForum.net..aku g dgn keta aku, saja nak jln2 nak running keta aku yg baru lepas overhaul..pomen aku cakap 5000kilo...perghh!!betul la cakap org tua, penantian tu satu penyeksaan..kaki yg x sekolah ni x sabar nak floor pedal minyak tu...almaklum la byk barang performence yg baru(toyol) hehehehe...

My Car: